Tort pufos cu lămâie – Reţeta simplă

tort cu lamaie jpeg

Acest tort delicios cu lămâie este preparat după o reţetă clasică. Este simplu de făcut şi nu trebuie să depui prea mult efort. Succesul este garantat.

Tort pufos cu lămâie – Ingrediente

170 g unt moale 150 g zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat coaja rasă de la 3 lămâi 4 linguri zeamă de lămâie 2 ouă 60 g amidon de porumb 120 g făină 2 linguriţe praf de copt 4 linguriţe iaurt 100 g zahăr pudră

Cum se prepară acest tort pufos cu lămâie

Mixezi untul moale cu cele două tipuri de zahăr până obţii o compoziţie cremoasă. Adaugi coaja rasă de lămâie şi 2 linguri de zeamă de lămâie şi amesteci bine. Adaugi ouăle, pe rând, şi mixezi bine după fiecare, până obţii un aluat cremos şi deschis la culoare.

Cerni făina şi praful de copt împreună. Separat, în alt vas, amesteci amidonul cu făina cernută cu praful de copt. Încorporezi ingredientele solide în compoziţia de unt şi mixezi bine. Adaugi iaurtul cu o lingură, până când aluatul devine pufos şi nu mai este lichid.

Tapetezi o tavă rotundă şi torni aluatul. Îl dai la cuptor 50 de minute, la 170 °C, până când trece testul cu scobitoarea.

Între timp, prepari glazura tortului. Cerni zahărul pudră şi îl amesteci bine cu 2 linguri de zeamă de lămâie. Îl omogenizezi cu o linguriţă sau cu telul. Torni glazura peste tort, când blatul este cald încă, şi îl decorezi cu coajă rasă de lămâie, dacă doreşti.

Sursa: kitchenstories.io

kitchenstories.io