Un desert delicios pentru fiecare din familie!

Ingrediente

Pentru aluat
100 g unt
2 linguri zahăr
2 gălbenuşuri
1 ou
1 praf de sare
2 linguri lapte
250 g făină
1 ou
coajă rasă de lămâie

Pentru crema de vanilie
3 ouă
150 g zahăr
300 ml lapte
500 g frişcă

Pentru ornat
1 plic tort-gelee transparent
mere feliate

Mod de preparare

Pentru aluat, freci untul cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, oul bătut, sarea, laptele, apoi făina şi coaja de lămâie. Amesteci uşor, cu o lingură de lemn, fără să frămânţi. Dai totul la rece, o oră, pentru a se întări, apoi întinzi o foaie potrivit de groasă şi tai rondele, ca să tapetezi formele. Înţepi din loc în loc aluatul şi coci minitartele la foc mic, un sfert de oră. La final, le laşi la răcit.

Pentru cremă, baţi albuşurile spumă tare, apoi freci gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi laptele şi amesteci pe baie de aburi, 10 minute, până se leagă. După răcire, încorporezi albuşurile, apoi frişca bătută. Umpli cu cremă minitartele şi le aşezi într-o tavă. Ornezi fiecare minitartă cu felii de măr peste care pui tort-gelee-ul preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le dai la frigider 2-3 ore sau peste noapte.

sursa foto: Photoland/Profimedia

Loading...