Acest desert fin şi aerat e foarte uşor de preparat, cu doar câteva ingrediente. Un desert elegant, pentru tine sau pentru musafiri.

 

 

Ingrediente

  • 230 g ciocolată cu lapte
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 50 ml apă
  • 40 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr

 

Baţi smântâna cu 50 g de zahăr până când se transformă în frişcă, apoi o dai la rece.

Topeşti pe baie de aburi ciocolata, apoi adaugi untul. Când capătă o consistenţă lichidă, o dai deoparte şi o laşi la răcorit.

Separat, într-o cratiţă, pe foc mic, combini apa şi restul de zahăr şi laşi să fiarbă până se îngroaşă puţin. Torni acest amestec cald, în fir subţire, peste gălbenuşuri, mixând cu mixerul la viteză mare. Spumezi până ce îşi triplează volumul.

Adaugi gălbenuşurile peste ciocolată, amesteci şi încorporezi apoi frişca rece cu o spatulă, cu mişcări uşoare. 

După ce s-au omogenizat, pui mousse-ul în borcănaşe, nivelezi şi dai la rece aproximativ 4 ore. Decorezi cu fructe proaspete.

Loading...