Muhammara - cum prepari pastă de ardei copţi cu nuci

shutterstock 370118195 jpg jpeg

Dacă te numeri printre persoanele curioase şi dornice să testeze preparate din alte culturi, atunci trebuie să încerci Muhammara, pastă de ardei copţi cu nuci.

Originară din Aleppo, Siria, această pastă de ardei copţi cu nuci poate fi savurată ca atare ori cu lipie proaspătă sau pâine prăjită. În plus, se găteşte rapid şi e super delicioasă.

Quiche cu legume şi brânză

- trei ardei graşi roşii

- 80 de grame de nuci

- doi căţei de usturoi

- o jumătate de linguriţă de chimion

- o linguriţă de zeamă de lămâie

- trei linguri de pesmet

- trei linguri de ulei de măsline extra virgin

- ardei iute, după gust

- sare şi piper, după gust

Cele mai bune uleiuri pentru gătit. Cum le foloseşti

Coace ardeii bine, pe toate părţile, iar apoi scoate-i într-un vas şi adaugă puţină sare deasupra, ca să înlături coaja cu uşurinţă. Elimină şi seminţele.

Ulterior, pune toate ingredientele într-un blender şi amestecă bine, până obţii o pastă cremoasă.  

Serveşte cu o lipie proaspătă, caldă ori cu pâine prăjită.

Poftă bună!