Murături colorate
Cu siguranţă, aduni în cămara ta, în fiecare an, numeroase borcane cu murături şi conserve delicioase. Inspiraţi de bogăţia naturii, îţi oferim în numărul acesta câteva reţete deosebite, cu ingrediente locale sau exotice, pe care să le consumi cu plăcere în sezonul rece. Încearcă-le şi nu vei regreta!
- 1 varză mică
- 3 sfecle roşii
- 2 morcovi
- 8 căţei usturoi
- foi de dafin
- 2 l apă
- 2 linguri sare grunjoasă
Mod de preparare:
Cureţi primele 2-3 foi de la varză, o speli, apoi o tai felii mai groase. Cureţi morcovii şi sfeclele, le tai rondele şi feliezi usturoiul.
Aranjezi mixul de legume în borcane, adaugi în fiecare feliuţe de usturoi şi foi de dafin, după gust.
Faci o saramură din apă şi sare, o încălzeşti uşor şi o torni în borcane, pe care le sigilezi. Serveşti legumele murate cu tocăniţe, cartofi prăjiţi sau cu fripturi.