Ştiai că măslinele sunt bogate în vitamine şi în minerale? Verzi sau negre, ele conţin grăsimi mononesaturate, care reduc nivelul colesterolului în sânge. Spre deosebire de măslinele verzi, cele negre au un conţinut mai ridicat de grăsimi şi de potasiu. De asemenea, măslinele negre au mai multe calorii: 230/100 g, faţă de 140/100 g, în cazul celor verzi. Măslinele, verzi sau negre, conservate în saramură sunt indicate în hipotensiune, precum şi pentru stimularea poftei de mâncare. Specialiştii recomandă ca ele să fie consumate cu precauţie de cei care suferă de hipertensiune, obezitate, diabet, gastroenterocolită etc.

  • Pregătire:20 min
  • Porții:3
  • Gătire:1 h 10 min
  • Timp total:1 h 30 min
  • Categorie:friptura, masline
Ingrediente
● 1 kg muşchiuleţ de porc
● 100 g măsline verzi
● 100 g măsline negre
● 100 ml vin
● 100 ml apă
● 50 g crutoane
● 2 căţei de usturoi
● 2 linguri ulei
● sare
● piper
Mod de preparare
Ungi muşchiuleţul de porc cu ulei, apoi îl condimentezi cu sare şi piper, după gust. Îl aşezi în tavă, adaugi apa, vinul şi-l dai la cuptor, împreună cu usturoiul mărunţit, până când se pătrunde carnea.
 
Scoţi sâmburii măslinelor şi le tai, apoi adaugi crutoanele pisate. Pui compoziţia peste carne şi mai ţii totul la cuptor 5-6 minute să se întrepătrundă aromele.
 
FOTO: Profimedia
Loading...
Evaluează articolul