Continuăm răsfăţul culinar mexican cu această porţie zdravănă de nachos cu sos de brânză.

Ingrediente

Pentru nachos
20 bucăţi tortilla (lipii de porumb)
500 ml ulei
1 lingură de boia de ardei iute
2 linguri de brânză tare rasă
sare de mare
piper

Pentru sos
400 g brânză rasă
200 ml lapte
2 linguri boia dulce
2 linguri amidon de porumb
100 g unt
2 linguri smântână
½ ardei gras roşu
½ ardei gras verde

Mod de preparare

Se taie cu o rolă de pizza fiecare tortilla în şase sau opt triunghiuri egale şi se prăjesc în uleiul bine încins într-o cratiţă mai adâncă. Când se ridică la suprafaţa uleiului se scot cu o spumieră pe hârtie absorbantă. Se presară, după gust, cu sare de mare, piper, boia de ardei iute sau brânză rasă. Pentru sos, se topeşte untul la foc foarte mic, se adaugă amidonul de porumb amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloaşe. Peste pasta obţinută se toarnă laptele, amestecând întruna. Se fierbe două minute, se adaugă brânza rasă şi se fierbe, la foc mic, până se topeşte brânza. Se adaugă smântâna, amestecând energic, se condimentează cu boia, se ia vasul de pe foc şi se toarnă într-un bol. Se lasă sosul să se răcorească şi se serveşte garnisit cu ardeii graşi tăiaţi cubuleţe mici şi cu nachos.

Loading...