Un excelent desert pentru întreaga familie la sfârşit de săptămână.

Ingrediente:

2 căni apă

1 cană zahăr

1/2 cană ulei

4 linguri gem

3 linguri cacao

3 căni făină

2 linguriţe bicarbonat

1/2 pahar oţet

3 gălbenuşuri

1 fiolă esenţă de rom

coaja de la o lămaie

 Pentru decor

100 g ciocolată neagră menaj

2 linguri ulei

frunzuliţe de mentă

Mod de preparare:

Pui toate ingredientele într-un bol şi le amesteci cu telul. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introduci forma în cuptorul preîncălzit circa 50 de minute. Scoţi şi tai prăjitura numai după ce s-a răcit bine. Pentru decor, rupi ciocolata bucăţele, adaugi uleiul şi o topeşti pe baie de aburi. Torni în fir subţire ciocolata menaj şi serveşti negresa ornată cu frunzuliţe de mentă.

Dificultate medie

Timp de preparare: 1h

Loading...