O omletă deosebită, în stil spaniol, cu fasole delicioasă şi chorizo aromat. Acest preparat necesită pregătire în tigaie, iar tigaia trebuie introdusă în cuptor, aşa că ai grijă să foloseşti o tigaie de fontă, sau dacă nu ai, poţi înveli mânerul tigăii cu câteva straturi de folie de aluminiu pentru a îl proteja.

Ingrediente:

420 de gram de fasole în sos roşu
1 lingură ulei de măsline
170 g chorizo
125 g roşii cherry
6 ouă
2 linguri de lapte
30 g cheddar
1 avocado mare
2 linguri suc de lămâie
1/2 legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Încinge cuptorul pe funcţia de grill. Scoate fasolea şi pune-o la microunde acoperită pentru 2 minute, amestecând după primul minut. Între timp, într-o tigaie, încinge ulei la foc potrivit şi găteşte chorizo tăiat felii şi roşiile tăiate în jumătate, pentru cam 5 minute, până chorizo devine crocant.

Amestecă ouăle, laptele şi jumătate din brânza rasă, pune sare şi piper şi adaugă amestecul de ouă în tigaie, având grijă să acoperi toata suprafaţa tigăii. Adaugă brânza rămasă.

Găteşte pentru 5 minute apoi pune-o în cuptor pentru 1-2 minute până e complet gătită. Sfărâmă avocado să formezi o pastă, pune sare şi piper şi sucul de lămâie.

Taie omleta în feliuţe şi aşează peste fiecare bucată fasole cu sos, avocado şi presară pătrunjel.

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/chorizo-and-tomato-omelette-with-chilli-beans-8968

Loading...