Omletă cu roşii şi busuioc verde

1 omelta cu rosii cherry si busuioc jpg jpeg

Un mic dejun copios poate fi compus întotdeuna dintr-o omletă săţioasă, preparată cu roşii. Această reţetă îi adaugă un plus de savoare pentru că are în compoziţie frunze proaspete de busuioc. O încerci şi tu?

Ingrediente pentru Omletă cu roşii şi busuioc verde

  • 6 ouă
  • 100 g roşii cherry
  • busuioc proaspăt
  • 100 g unt
  • lapte
  • sare şi piper

Mod de preparare Omletă cu roşii şi busuioc verde

Într-o oală pune la fiert apă şi scufundă roşiile pentru a le putea decoji. Taie-le apoi mărunt şi pune-le la călit într-o tigaie cu puţin unt. 

Cât timp roşiile se călesc, bate bine ouăle, adaugă busuiocul tăiat şi asezonează cu sare şi piper. Adaugă câteva linguri de lapte peste ouă, amestecă bine şi toarnă întreaga compoziţie peste roşii. Lasă la prăjit 2-3 minute, apoi întoarce omleta cu ajutorul unei spatule plate. Se lasă încă 2-3 minute, iar când este gata se serveşte cu brânză sau legume proaspete. 

Poftă bună