Dacă preferi un mic dejun mai săţios, reţeta cu ou, şuncă şi cartofi este ideală pentru tine. Se prepară rapid la cuptor, în mai puţin de jumătate de oră.

De ce ai nevoie pentru a pregăti ou cu şuncă şi cartofi

450 g cartofi, cubuleţe

2 ardei graşi, feliaţi

150 g porumb

fasole neagră, după gust

1 ceapă, tocată

2 linguri ulei

5 ouă

150 g şuncă, feliată

sare, după gust

piper, după gust

boia, după gust

avocado, opţional

pătrunjel

Cum pregăteşti oul cu şuncă şi cartofi

Încălzeşti cuptorul la 220 de grade. Aşezi într-o tavă unsă cu ulei, cartofii, ardeii, porumbul, fasolea şi ceapa. Condimentezi cu sare, piper şi boia. Dai la cuptor 15 minute.

Adaugi şunca, amesteci şi mai laşi la cuptor încă 10 minute, până ce cartofii se rumenesc suficient. La final, faci puţin loc în tavă pentru ouă, pe care le coci 5-10 minute, în funcţie de cât de moi vrei să iasă. Serveşti cu felii de avocado şi pătrunjel, dacă doreşti.

Sursa http://therecipecritic.com

Loading...