Ou cu şuncă şi cartofi
Dacă preferi un mic dejun mai săţios, reţeta cu ou, şuncă şi cartofi este ideală pentru tine. Se prepară rapid la cuptor, în mai puţin de jumătate de oră.
De ce ai nevoie pentru a pregăti ou cu şuncă şi cartofi
450 g cartofi, cubuleţe
2 ardei graşi, feliaţi
150 g porumb
fasole neagră, după gust
1 ceapă, tocată
2 linguri ulei
5 ouă
150 g şuncă, feliată
sare, după gust
piper, după gust
boia, după gust
avocado, opţional
pătrunjel
Cum pregăteşti oul cu şuncă şi cartofi
Încălzeşti cuptorul la 220 de grade. Aşezi într-o tavă unsă cu ulei, cartofii, ardeii, porumbul, fasolea şi ceapa. Condimentezi cu sare, piper şi boia. Dai la cuptor 15 minute.
Adaugi şunca, amesteci şi mai laşi la cuptor încă 10 minute, până ce cartofii se rumenesc suficient. La final, faci puţin loc în tavă pentru ouă, pe care le coci 5-10 minute, în funcţie de cât de moi vrei să iasă. Serveşti cu felii de avocado şi pătrunjel, dacă doreşti.
Sursa http://therecipecritic.com