Ouă ochiuri în pâine, la cuptor FOTO
Iată un preparat perfect pe care îl poţi servi atât la micul dejun, cât şi la prânz. Nu doar că este delicios şi săţios, dar arată şi foarte bine. Aşa că îi vei impresiona cu siguranţă pe cei dragi.
Ingrediente (2 porţii)
4 felii de pâine 4 ouă 300 g smântână grasă 100 g smântână maturată 150 g creson, opţional ½ ceapă 1 legătură ridichi sare piper unt, pentru prăjit
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 160 de grade Celsius. Toi ceapa fin. Toci cresonul (o plantă cultivată pentru frunzele ei întrebuinţate ca salată sau condiment), dacă foloseşti. Feliezi ridichile. Faci o gaură în centrul feliilor de pâine, cu ajutorul unei forme-cutter pentru fursecuri.
Într-un vas mare, amesteci smântâna, smântâna maturată, ridichile, ceapa şi cresonul până la omogenizare. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Într-o tigaie de fontă (rezistentă la temperaturile din cuptor), prăjeşti pâinea în puţin unt, la foc mediu, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Când s-a rumenit puţin pe ambele părţi, spargi câte un ou în centrul fiecărei felii de pâine şi dai tigaia la cuptorul preîncălzit.
Laşi pâinea să se coacă 3-5 minute, până când albuşul şi gălbenuşul sunt uşor întărite. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti ouăle cu pasta făcută din smântână şi ridichi. Decorezi, dacă vrei, cu creson.
Sursa + foto: kitchenstories.io
Ouă scoţiene, un deliciu cu carne de vită
Ouă scoţiene, un deliciu cu carne de vită
Salată cu ouă, curry şi seminţe de floarea-soarelui