Papanaşii îşi au originile în Imperiul austro-ungar. În varianta românească, ei sunt însă prăjiţi, nu fierţi. Iată o reţetă extrem de delicioasă pe care poţi să o încerci în acest weekend!

Ingrediente Papanaşi

  • 500 g brânză dulce de vaci
  • 2 ouă
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 4-5 linguri făină
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 linguri zahăr
  • 1 cană ulei
  • dulceaţă
  • smântână
  • Pentru decor 
  • zahăr pudră

Citeşte şi: Gogosi pufoase la cuptor

Preparare Papanaşi

Într-un vas cu gura largă pui brânza de vaci, ouăle, praful de copt, sarea, zahărul şi făina proaspăt cernută. Frămânţi aluatul 4-5 minute. Presari făină pe o planşetă, tai aluatul cercuri mici şi formezi din ele suluri groase cât un deget. Lipeşti capetele şi prăjeşti ineluşele în ulei încins.

Din acelaşi aluat, formezi gogoşele pe care le prăjeşti ca pe ineluşe. Scoţi papanaşii pe hârtie absorbantă, ca să se elimine surplusul de ulei, apoi îi aşezi pe un platou.

 Îi presari cu zahăr pudră şi umpli golul ineluşelor cu gogoşele. Serveşti papanaşii calzi, cu smântână şi dulceaţă.

Loading...