Paste cu creveţi: Creveţii sunt printre cele mai populare tipuri de fructe de mare. Se gătesc în doar câteva minute, iar în combinaţie cu lămâie, usturoi şi pătrunjel sunt perfecţi. Aşează-i lângă o porţie de paste proaspete şi ai prânzul perfect.

Ingrediente:

800 de grame de paste


1/3 ceaşcă (80 ml) ulei de măsline extra virgin

5 căţei de usturoi, tăiaţi în felii subţiri


1 linguriţă de fulgi de ardei iute, roşu, uscat

1 linguriţă de coajă de lămâie, fin rasă


vârf de cuţit de sare de mare

creveţi mari decojiti


60ml (1/4 cană) vin alb

1 lingură de suc de lămâie


verdeaţă, tocată mărunt

Pastele se fierb într-o cratiţă cu apă clocotită şi sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Între timp, într-o tigaie mare se încing 2 linguri de ulei de măsline, se adaugă usturoiul, fulgii de ardei iute, coaja de lămâie şi sarea. Ingredientele se pregătesc la foc mediu timp de 30 de secunde. Usturoiul şi ardeiul iute trebuie să-şi elibereze aroma fără să-şi schimbe prea mult culoarea. Se adaugă creveţii, se prăjesc timp de 2 minute, se adaugă vinul, iar când a scăzut la jumătate se retrage de pe foc.

Amestecul de creveţi se adaugă la pastele fierbinţi. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline, se presară cu verdeaţă tocată fin şi se amestecă.

Pastele cu creveţi se servesc imediat cu piper negru proaspăt măcinat.

 

Loading...