Paste cu sos de roşii şi măsline, o reţetă de post delicioasă

1 paste jpg jpeg

Cu o porţie de paste nu vei da greş niciodată şi, în plus reprezintă o idee de prânz delicios. Astfel, astăzi îţi propunem să încerci paste cu sos de roşii şi măsline, o reţetă super simplă şi gustoasă.

Ingrediente necesare:

- 300 de grame de paste - ceapă - 2-3 căţei de usturoi - 400 de grame de roşii decojite în suc de roşii - 100 ml de vin alb - 150 de grame de măsline negre - sare şi piper, după gust - oregano

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, iar apoi trece-le printr-un jet de apă rece şi lasă-le la scurt.

Pentru a prepara sosul de roşii, căleşte ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Stinge cu vin îndoit cu apă şi se fierb înăbuşit timp de 10 minute. Se adaugă măslinele, sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe.

Lasă sosul de roşii la foc mic, timp de 15-20 de minute, până se îngroaşă, după care se condimentează după gust cu sare, piper şi oregano.

Pastele fierte, după ce s-au răcit, se pun într-un bol şi se amestecă cu 2-3 picături de ulei. Adaugă sosul de roşii cu măsline peste paste se amestecă uşor.

Poftă bună!