Pate de peşte

shutterstock 1144665950 jpg jpeg

Cum era expresia? Se prepară cât ai zice... peşte!. Tartinabil, bun pentru toată familia la micul dejun!

Ingrediente

  • 1 conservă ton în suc propriu
  • 100 g macrou afumat
  • 70 g cremă de brânză
  • 2 linguri smântână fermentată
  • ½ legătură mărar
  • zeama de la ½ lămâie
  • sare, piper, după gust
  • pătrunjel, pentru ornat

 Scurgi foarte bine tonul din con - servă şi îl pui într-un blender. Cureţi macroul afumat de piele şi de toate oasele, îl rupi bucăţi şi îl adaugi peste ton împreună cu smântâna, crema de brânză, zeama de lămâie, mărarul tocat, sarea şi piperul. Mixezi până obţii o pastă omogenă.

Serveşti pateul pe felii de pâine prăjită, decorat cu frunzuliţe de pătrunjel.

FOTO: Shutterstock