Când am gătit pentru prima dată această mâncare, am uitat să pun busuiocul. Nu pot spune că nu a fost o mâncare gustoasă, dar acest peşte în sos de roşii şi busuioc, este un preparat care cere această aromă, care-i dă savoare şi care îl îmbogăţeşte. La fel de important este şi usturoiul, pe care îl poţi tăia felii subţiri sau toca.

Peşte în sos de roşii şi busuioc - Ingrediente

4 fileuri de peşte alb
425 g roşii cherry, tăiate pe jumătate
2 căţei de usturoi, feliaţi
120 ml supă de pui
60 ml vin alb sec
1/2 linguriţă sare
1/2 linguriţă piper
1/4 cană bucuioc, tocat

Peşte în sos de roşii şi busuioc - Mod de preparare

Pui roşiile, usturoiul, sare şi piper într-o tigaie şi le sotezi la flacără medie. Laşi pe foc 5 minute sau până când roşiile încep să se mai înmoaie.

Torni supa de pui, vinul alb, pui fileurile de peşte şi busuiocul tocat. Acoperi şi laşi să fiarbă 20-25 de minute, până se pătrunde carnea de peşte. Presari o mână de busuioc şi serveşti cu orez, cuşcuş sau quinoa.

sursa: http://thehealthyfoodie.com/

File de peşte alb cu legume

Borş de peşte

peşte prăjit în aluat şi sos tartar

Peşte cu fasole în sos de roşii şi unt

Peşte în sos de portocale şi busuioc

Loading...