Nu ai idee ce ai putea să pui pe masa de Paşte în afară de carnea de miel? Sigur că peştele rămâne o alegere înţeleaptă! Odată ce ai turnat din sosul dulce-picant, ai transformat un preparat banal într-un deliciu.

Ingrediente 

  • 400 g peşte (1 peşte întreg: dorada, păstrăv etc)
  • 100 g făină
  • ulei pentru prăjit  
  • sare, după gust 
  • piper, după gust

Pentru sos 

  • 3 căţei usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 roşie
  • 1 ardei iute roşu (opţional)
  • 1 lingură zahăr 
  • 1 linguriţă amidon de porumb
  • 250 ml apă 
  • 1 lingură oţet
  • sare şi piper, după gust 
  • ½ legătură pătrunjel, pentru decor 

Mod de preparare 

Cureţi şi speli peştele de intestine, de solzi, de branhii şi îl laşi întreg. Îl crestezi uşor de 2 ori, pe ambele părţi, şi îl asezonezi cu sare şi piper după gust, în special în interior, apoi îl dai prin făină. Încingi ulei ăntr-o tigaie şi prăjeşti peştele până obţii o culoare aurie, apoi îl aşezi pe un şervet de bucătărie pentru a absorbi surplusul de ulei. 

Pentru sos, încingi uleiul de măsline într-o cratiţă, căleşti la foc mediu usturoiulardeiul gras şi ardeiul iute curăţaţi şi tăiaţi felii. Torni apa şi adaugi roşia făcută cubuleţe, ketchup-ul dulce, zahărul, amidonul dizolvat în puţină apă rece, oţetul, sarea şi piperul după gust. Amesteci şi laşi să fiarbă până scade sosul. 

Serveşti peştele pe un platou potrivit, decorat cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

 

Vezi şi Saramură de peşte cu ierburi aromatice

Loading...