Peşte prăjit în aluat şi sos tartar

peste prajit cu sos tartar jpeg

După mai multe dăţi în care am mâncat peşte prăjit în aluat şi sos tartar cu cartofi prăjiţi (celebrii Fish & Chips) prin diverse restaurante, am hotărât să prepar singură această reţetă, chiar la mine în bucătărie.

Peşte prăjit în aluat şi sos tartar - Ingrediente

1 kg file de cod dezosat ulei pentru prăjit

1 cană făină

1 cană făină de orez

1 linguriţă sare

½ linguriţă piper

1 ou, bătut

2¼ căni bere sau apă minerală

1 cană maioneză

2 linguriţe capere tocate

2 linguriţe zeamă de murături

1 linguriţă miere

1 linguriţă sos Worcestershire

1 linguriţă coajă răzuită de lămâie

zeama de la jumătate de lămâie

piper

Peşte prăjit în aluat şi sos tartar - Mod de preparare

Pentru aluat amestecă ingredientele uscate. Toarnă berea sau apa minerală şi amestecă până se încorporează lichidul. Elimină şi eventualele cocoloaşe formate.

Taie peştele în 8 bucăţi. Asezonează peştele sare şi piper pe ambele părţi. Dă fiecare bucată de peşte prin făina de orez, apoi dă-le prin aluat şi, cu girjă, scufundă-le în ulei încins.

Prăjeşte câteva minute, 5 minute ar putea fi suficient, dar depinde de grosimea fileurilor. Lasă până devin galben rumenit pe ambele părţi. Scurge şi aşază pe şervete absorbante pentru a elimina grăsimea în exces. Serveşte imediat.

Pentru sosul tartar, amestecă bine toate ingredientele (eventual într-un blender). Lasă în frigider timp de o oră sau mai mult, pentru a se combina aromele. Serveşte cu cartofi prăjiţi.

sursa: http://www.rockrecipes.com/

Peşte pane cu sos de iaurt

Peşte pane cu sos de iaurt

Peşte cu fasole în sos de roşii şi unt

Peşte cu fasole în sos de roşii şi unt

Peşte la grătar cu ardei

Peşte la grătar cu ardei

Peşte în sos de portocale şi busuioc

Peşte în sos de portocale şi busuioc