Piept de curcan cu dovlecei şi brânză

profimedia 0174695831 jpeg

Piept de curcan cu dovlecei şi brânză. Pregăteşte această friptură apetisantă şi vei avea un preparat delicios pentru o seară de iarnă petrecută în familie.

Piept de curcan cu dovlecei şi brânză

Pregăteşte această friptură apetisantă şi vei avea un preparat delicios pentru o seară de iarnă petrecută în familie.

Dificultate medie/Preparare: 2 h/2 porţii

Ingrediente:

500 g piept de curcan dezosat

200 g felii de bacon

2 dovlecei

200 g brânză feta

sare, piper

ulei

5 căţei usturoi

Pentru garnitură:

250 g orez

500 ml apă

câteva fire de pătrunjel

sare, 2 linguri ulei, sos de roşii, pentru friptură

Piept de curcan cu dovlecei şi brânză

Mod de preparare:

Tai pieptul de curcan în 4 felii, îl baţi uşor şi îl presari cu sare şi piper. Pui carnea într-o tigaie cu ulei încins, la foc mic, şi o prăjeşti pe ambele părţi, până se rumeneşte. O scoţi într-o cratiţă şi o acoperi cu capac. Tai dovleceii rondele, le presari cu sare şi le frigi, pe ambele părţi, pe grătarul încins. După ce sunt gata, le stropeşti cu ulei şi le condimentezi cu usturoi pisat. Tragi la tigaie feliile de bacon până se rumenesc frumos.

Pentru garnitură, speli orezul, apoi îl pui la fiert. Adaugi sare şi îl laşi să fiarbă, la foc mic, cu capac. După ce orezul este la nivelul apei, opreşti focul, adaugi uleiul şi pătrunjelul tocat şi îl acoperi cu un capac 10-15 minute.

Pe o bucată de piept pui aşezi rondele de dovlecel, felii de brânză, bacon şi acoperi cu o altă bucată de carne. Procedezi la fel şi cu cealaltă porţie. Le serveşti cu garnitură de orez sălbatic şi cu sos de roşii pentru friptură.

FOTO: Profimedia