Îţi propunem un aperitiv uşor şi savuros, care va fi pe placul familiei tale. Găteşte şi tu o plăcintă cu ardei şi praz în 4 paşi simpli! Dacă pui sos de soia peste legume nu trebuie să mai adaugi şi sare. Pentru un gust uşor picant, adaugi la legume feliuţe de ardei iute. Specialiştii gastronomi spun că dacă vrei să obţii gustul perfect trebuie să guşti mâncarea tot timpul.

Plăcintă cu ardei şi praz - Ingrediente (1 tavă)

Pentru umplutură
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
1 ardei gras roşu
1 ceapă
1 praz
1 dovlecel
2 morcovi
3 linguri ulei
1 linguriţă sos de soia

Pentru aluat
1 pachet foitaj

Plăcintă cu ardei şi praz - Mod de preparare

Speli şi cureţi morcovii şi ardeii, apoi îi tai fâşii. Căleşti ceapa. Adaugi morcovii, laşi câteva minute şi pui ardeii. Laşi să se soteze. Cureţi dovlecelul şi prazul şi le tai bastonaşe. Pui bastonaşele peste legumele sotate, laşi 5 minute şi torni sosul de soia. Stingi focul şi dai deoparte.
pasul 1

Tai foitajul în două. Iei o foaie şi-o întinzi bine cu sucitorul. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt şi aşezi foaia. Cu ajutorul unei pensule o ungi cu ulei.
pasul 2

Pui legumele călite peste foitaj. Crestezi cealaltă foaie din loc în loc. Presari făină pe sucitor, rulezi foaia şi o derulezi peste umplutură.
pasul 3

Ungi cu ulei foaia crestată. Dai tava la cuptor până se rumeneşte foitajul.
pasul 4

Plăcintă ţărănească

Plăcintă cu carne. Reţetă australiană

Plăcintă cu ciuperci

Loading...