Din legumele proaspete prepară o plăcintă cu hrean. Îi va da un gust deosebit în combinaţie cu brânză telemea.

De ce ai nevoie pentru plăcintă

Pentru aluat

250 ml apă

2 linguri oţet

1 praf de sare

3 linguri ulei

700 g făină

unt, pentru uns

Pentru umplutură

1 sfeclă

2 ouă

200 g brânză telemea

3 linguri smântână

2 legături ceapă verde

1 lingură hrean ras

1-2 linguri pesmet

4 ouă fierte

frunze de rucola

 Cum se prepară plăcinta

Amesteci apa cu oţetul şi sarea, apoi adaugi uleiul şi făina până obţii un aluat tare. Tai un sfert din aluat şi-l pui deoparte, apoi ungi cu puţin unt o formă rotundă. Presari făină pe masă şi întinzi o foaie rotundă, puţin mai mare decât forma. Pentru umplutură, fierbi sfecla, o scurgi şi o tai cubuleţe. Într-un bol, o amesteci cu ouăle crude, brânza, smântâna, ceapa verde tocată şi hreanul. Aşezi foaia de plăcintă în formă, inclusiv pe margini, o înţepi din loc în loc şi presari pesmet. Adaugi umplutura, apoi ouăle fierte, întregi. Din aluatul păstrat, întinzi o foaie mai mică decât forma, pe care o aşezi deasupra umpluturii şi o înţepi cu furculiţa. Acoperi marginile plăcintei cu foaia care depăşeşte forma. Coci plăcinta la foc mediu până se rumeneşte. O serveşti decorată cu frunze de rucola.

Loading...