Plăcintă cu dovleac

placinta dobrogeana cu branza si stafide jpeg

„Draga redactie, la mine la serviciu toate colegele adora placinta cu dovleac.“ Aşa şi-a început scrisoarea către noi Monica Antoniciuc din galaţi care ne-a trimis această reţetă. Plăcinta cu dovleac este de post, dar poate fi preparată oricând, iar unele ingrediente înlocuite- Mulţumim!

Ingrediente

600 g faina 20 g drojdie 300 ml apa calduta 2 linguri zahar 1 praf de sare

Umplutura

1 dovleac placintar

1 ceasca cu zahar(dupa gust)

1 ceasca cu ulei

scortisoara

alte ingredinete

mac sau susan, zahar vanilat

Preparare

Prima data pregatim umplutura, sa aiba timp sa se raceasca. Curatam dovleacul, il radem pe razatoarea cu gauri mari. Se caleste in cratita cu putin zahar si 1-2 linguri de ulei, in doua transe, sa ne fie mai usor cu amestecatul. Se lasa la racit.

Intr-un vas, facem un cuib , unde vom pune drojdia, putin zahar, faina si apa. Cu o lingura de lemn amestecam si lasam sa se umfle plamadeala. Punem apoi restul de zahar, sarea si turnam apa calduta, adunand faina spre centru. Framantam apoi cu mana, energic, pana avem un aluat omogen, pe care il lasam 10 minute in repaus.

Impartim apoi aluatul de plăcintă in 10-12 bile, din care intindem foi dreptunghiulare, cat mai lungi si subtiri. Fiecare foaie va fi unsa cu ulei, asezam umplutura peste tot, presaram, acum scortisoara si putin zahar tos si modelam suluri, fara a presa aluatul. Pentru invartita asezam rulourile in tava unsa cu ulei. Pensulam cu apa calduta, indulcita cu miere sau zahar, presaram mac sau susan, si apoi dupa 5 minute se da la cuptor.

E gata cand se rumeneste frumos si se desprind marginile de tavă!! Pudram plăcinta cu dovleac cu zahar vanilat. Sfatul meu-pentru rapiditate este că se poate da dovleacul la mixer, in mai multe transe.

plăcinta cu dovleac

Placinta cu nuca

Placinta cu nuca

Placinta cu legume

Placinta cu legume

Placinta cu branza si stafide

Placinta cu branza si stafide

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.