Delectează-te cu o plăcintă ţărănească uşor de preparat, al cărei gust îi va încânta pe cei dragi.

 

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină

20 g drojdie

1 praf de sare

1 linguriţă zahăr

300 ml apă caldă

Pentru umplutură

300 g kaizer

1 varză mică

1 ceapă

1 ou

2 linguri pesmet

1 legătură mărar

ulei

sare

piper

Mod de preparare

Freci drojdia cu puţin zahăr, 2 linguriţe de făină şi puţină apă caldă, până obţii un amestec omogen. Laşi la dospit. Într-un bol, amesteci drojdia cu făina. Adaugi apă caldă treptat, praful de sare şi frămânţi până ce aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Laşi să crească într-un loc cald.

Speli varza şi o tai cât mai fin. O căleşti în ulei, câteva minute, împreună cu felii subţiri de kaizer şi ceapa tocată mărunt. Iei de pe foc şi încorporezi oul bătut şi pesmetul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi mărarul tocat.

Împarţi aluatul în două. Întinzi două foi rotunde. Ungi o tavă de plăcintă cu puţin ulei, apoi aşezi prima foaie. Torni umplutura. Acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Înţepi din loc în loc. Dai la cuptorul încins până se rumeneşte la suprafaţă.

Sursa http://chezlerevefrancais.com

Loading...
Evaluează articolul