Vremea caldă ne îmbie să ieşim din casă. Hai să pregătim un coş plin de bunătăţi din care să nu lipsească gustări bune de mâncat în aer liber. Aceste plăcinţele cu brânză sunt delicioase!

 

Ingrediente

Pentru aluat

  • 500 g făină
  • 60 g unt
  • 20 g drojdie
  • 250 ml lapte cald
  • 2 ouă
  • 1 praf sare
  • 1-2 linguri zahăr pudră
  • 1 ou, pentru uns

Pentru umplutură

  • 500 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 180 g zahăr pudră
  • 3 linguri smântână
  • 2-3 linguri griş
  • 1 praf sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 100 g stafide

Cerni făina. Separat, freci drojdia cu puţin zahăr şi cu 1-2 linguri de lapte, apoi răstorni amestecul în făină şi începi să frămânţi aluatul. Încorporezi ouăle unul câte unul, restul de lapte, zahărul, untul şi sarea. Frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi la crescut.

Pentru umplutură, separi albuşurile de gălbenuşuri. Ţii brânza la scurs, apoi o mixezi şi adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, amesteci şi încorporezi smântâna. Presari sarea, stafidele, păstrezi câteva şi pentru decor, apoi grişul şi mixezi. Separat, baţi spumă albuşurile, apoi le încorporezi cu o paletă, de jos în sus.

Întinzi aluatul, îl tai pătrate, aşezi în centrul fiecăruia din umplutură, apoi îl strângi şi aşezi plăcinţelele formate una lângă alta, într-o tavă tapetată. Le ungul cu oul bătut, pui pe fiecare câte o stafidă şi le dai la cuptor până se rumenesc.

FOTO: Profimedia

 

Loading...