4 trucuri pentru aranjarea mesei de sărbătoare

masa revelion  jpeg

Ambianţa plăcută din casă, aranjarea mesei şi prezentarea mâncărurilor sunt elemente care aduc o notă de eleganţă mesei de sărbătoare.

Pregătirile încep prin a da casei o înfăţişare sărbătorească.

Lumina trebuie să cadă uniform, iar florile, care aduc prospeţime şi culoare, musai să fie răspândite prin toată sufrageria. De asemenea, foarte important este ca aşezarea mesei să nu împiedice circulaţia prin camera în care se serveşte mâncarea.

Feţele de masă pot fi simple sau brodate, albe sau în culori deschise, curate şi foarte bine călcate, iar pe mijlocul mesei se aşază platouri cu fructe.

Farfuria pentru primul fel este aşezată deasupra farfuriei de serviciu, pe ea sau alături, sub furculiţe se pune şervetul frumos împăturit, pâinea se pune în coşuleţe speciale, aşezate simetric pe toată suprafaţa mesei.

Tacâmurile se aranjează astfel: furculiţele în partea stângă a farfuriei în ordinea utilizări. În partea dreaptă se pun cuţitele cu partea care taie înspre farfurie, tot în ordinea utilizării, iar în faţă se pune lingura pentru supă şi, uneori, linguriţa pentru desert.