Cheesecake cu zmeură
Astăzi, ne îndulcim cu un Cheesecake cu zmeură. Cititoarea noastră, Luciana Stoian, din Bucureşti ne-a trimis această reţetă delicioasă. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
Pentru blat
150 g biscuiţi şi jumătate de pachet de unt
Pentru cremă
250 g mascarpone
250 g ricotta (sau oricare altă brânză fină)
150 g de zahăr
2 ouă esenţă de vanilie
zmeură/ gem de zmeura ( pentru decor)
Mod de preparare:
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Pui amestecul în tavă şi tasezi bine. Brânza o amesteci cu zahărul şi cu ouăle, puse pe rând. Adaugi esenţa de vanilie. Amestecul astfel obţinut îl pui în tavă peste amestecul de biscuiţi şi dai la cuptor pentru o oră. Cuptorul trebuie preîncălzit la 150 de grade.
După ce coci cheesecake-ul, laşi în cuptor să se răcească, ca să nu crape. Decorezi cu zmeură sau cu dulceaţă de zmeură.