Concursul "Bunătăţi la borcan" s-a încheiat. Am ales câştigătorul!

muraturi, conserve shutterstock 2 jpeg

Pentru că este perioada murăturilor şi toate gospodinele fac provizii de iarnă, echipa Click! PoftaBuna a lansat săptămâna trecută primul concurs din această toamnă. V-am cerut reţetele voastre de murături, am primit o mulţime şi va mulţumim pentru asta. Ne-a fost destul de greu să alegem câştigătorul, însă ne-am oprit la doamna Aneta Frunză din Braşov. Reţeta propusă de Aneta o puteţi regăsi mai jos.

                                          Ciuperci de pădure la borcan

image

ciuperci asortate (cam 2 kg)

un strugure mare (alb sau negru, după preferinţă)

2 măsuri de apă + una de oţet

o lingură de sare mare

4 linguri de zahăr

boabe de muştar

boabe de piper

Curăţăm şi spălăm ciupercile. Le fierbem 20 de minute. Cât fierb ciupercile, puneţi la foc şi amestecul de apă, oţet, zahăr, boabele de piper, muştarul şi sarea. Lăsaţi să dea în clocot, să se topească sarea şi zahărul. Apoi lăsaţi să se răcorească. Ciupercile le puneţi în borcane, alernând cu boabele de strugure, fără a le presa. Când apa cu oţetul s-a răcorit, puneţi peste ciupercile, umplând borcanele. Capsăm cu capace şi le vom fierbe la baie de abur 20 de minute de când apa a început să fiarbă. Aşezaţi un prosop de bucatărie pe fundul vasului. Puneţi borcanele şi apa caldă cât să le cuprindă, dar mai jos cu două degete de capac. Acoperiţi cu un alt prosop de bucatarie şi daţi la foc domol 20 de minute. După acest timp, le scoateţi din apa şi le-am aşezaţi la pat de pături până se răcesc.

Cupercile la borcan sunt grozave!

Promitem să nu ne oprim aici şi să vă mai pregătim concursuri şi pe viitor.  Mulţumim tuturor participanţilor.

Premiul câştigat de cititoarea noastră, Aneta Frunză, este un mixer vertical de la Electrolux!

image