Cum se găteşte supa de prins flăcăi, din prima carte de bucate cu reţete de făcut în oale de lut

supa de prins flacai jpeg

Din cele 41 de reţete din cartea ”Poveşti din bucătăria olarului”, carte recent lansată de Muzeul Astra din Sibiu, autoarea Karla Roşca recomandă în special două: tocana olarului şi supa de prins flăcăi.

Cartea de bucate de la Sibiu este prima de acest gen lansată în zona Sibiului, principalul specific al mâncărurilor din această carte fiind faptul că vasele recomandate sunt cele din lut. De altfel, cele 41 de reţete au şi fost culese de la olari autentici, care au utilizat astfel de vase în bucătărie timp de zeci de ani.   „Toate preparatele descrise în această carte sunt foarte bune, de altfel, iar asta pentru că sunt făcute în vase de lut. Este un detaliu foarte important, pentru că în aceste vase carnea fierbe până când se înmoaie. Iar aceste vase de lut pot fi puse şi pe vatră deschisă, bine pot fi folosite şi pe aragaz sau plită electrică, dar şi în cuptor. Ideea este că avem de-a face cu un mod mult mai sănătos de a găti“, spune Karla Roşca, autoarea cărţii. Ea spune că a pregătit şi singură mai multe reţete din această carte şi recomandă, pentru început, cel puţin două preparate şi anume tocana olarului şi supa de prins flăcăi.

Specificul tocanei olarului

Pentru pregătirea tocanei olarului, autoarea cărţii de bucate recomandă tăierea cărnii perpendicular pe fibră, cât grosimea unui creion, în fâşii de patru-şase centimetri. Carnea trebuie înăbuşită în ceapă roşie, iar în loc de boia mâncarea se condimentează mult piper, măghiran şi/sau cimbrişor.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

Citeşte mai mult pe adevarul.ro