Cum se prepară cel mai delicios borş românesc, după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman

Gastronomul Radu Anton Roman, un nume de referinţă în bucătăria românească, a consemnat şi îmbogăţit, printre altele, şi parte din reţetele legendarei Sanda Marin. Este şi cazul deliciosului borş românesc, preparat regăsit printre cele mai populare şi gustoase mâncăruri tradiţionale.
Un nume recunoscut în arta culinară autohtonă, maestrul bucătăriei tradiţionale româneşti Radu Anton Roman a lăsat în urma sa numeroase reţete, care mai de care mai gustoase.
În primul volum al cărţii sale „Poveştile bucătăriei româneşti”, gastronomul a amintit o reţetă inspirată de măiestria Sandei Marin, fiica marelui geograf Simionescu, care „a rămas o autoritate sigură a zilelor noastre, iar asta nu pentru că reţetele ei au fost mai bune sau mai numeroase decât ale altora, ori mai limpede şi mai convingător scrise, ci pentru că Sanda Marin a propus bucătăria cea mai apropiată de tradiţia şi mai ales de realitatea, de posibilitatea românească: cartea ei cu zeci de ediţii e legata în primul rând de ce se găseşte şi deci de ce se mănâncă, de mii de ani, în Carpaţi”, după cum scria acesta.