De ce e lăptuca un superaliment şi cum să o consumi
Deşi poate fi asemănătoare cu clasica salată verde, lăptuca este diferită, chiar dacă ambele sunt din aceeaşi familie. Este o plantă specifică primăvării, iar specialiştii în nutriţie spun că este un superaliment, pentru multiplele sale beneficii asupra organismului.
Tulpina şi frunzele lăptucii conţin un lichid albicios şi amărui, motiv pentru care nu multă lume se apropie de această plantă. Însă lăptuca are o mulţime de vitamine, magneziu, potasiu, zinc, iod şi fier.
Tratează insomniile şi anxietatea şi sunt recomandate în curele de slăbire şi detoxifiere.
Citeşte şi: Cum se tratează ficatul gras
Citeşte şi: Cum se tratează ficatul gras
Mai mult, consumul de lăptuci ajută la tratarea diabetului, prin reglarea nivelului de glucoză din sânge şi a tulburărilor digestive de tot felul, cum ar fi balonarea, indigestia, acidul la stomac, constipaţia, colita, arsurile la stomac, gastrita şi ulcerul. De asemenea, vindecă tusea, infecţiile respiratorii şi alergiile, combate oboseala şi anemiile şi ameliorează, guta, artrita şi tulburările de circulaţie.
Poţi face salată din lăptuci, tăind miezul şi spălându-l bine, poţi face ciorbe din această salată sau chiar omlete ori aperitive.
Profită de venirea primăverii şi introdu lăptuca în dieta ta zilnică pentru a îţi lua porţia de vitamine şi minerale.