Mierea: beneficii mai puţin ştiute

miere jpeg

Multă vreme a fost privită doar ca un simplu îndulcitor, vechii greci fiind primii care i-au descoperit virtuţile terapeutice. Ei o consumat pentru proprietăţile sale energizante, numind-o „elixirul tinereţii“.

Mierea conţine apă, zaharuri, vitamine din complexul B, precum şi vitaminele A, C, D şi K. În funcţie de tipul de miere, mai este îmbogăţită cu potasiu, calciu, magneziu, fosfor şi fier. Este un aliment uşor de digerat, însă conţine o cantitate ridicată de zaharuri, aşadar nu trebuie consumată în exces.

Reduce colesterolul

În combinaţie cu scorţişoara, mierea contribuie la eliminarea urmelor de grăsime care se depun pe vasele de sânge şi ajută la scăderea colesterolului rău (LDL-ul). Este recomandat să iei tratamentul dimineaţa. Amestecă 1 linguriţă de miere cu ¼ de linguriţă de scorţişoară şi înghite pe stomacul gol. Urmează tratamentul 1 lună, apoi fă pauză 2 săptămâni înainte să-l reiei.

Are rol antibacterian

Fie că este vorba de răni superficiale ale pielii, cum sunt zgârieturile sau arsurile, sau de probleme interne, cum sunt infecţiile urinare, mierea poate fi utilizată în completarea tratamentului clasic. Ajută la eliminarea bacteriilor din tractul urinar, iar dacă este aplicată pe piele, previne infecţiile, regenerează pielea şi are rol cicatrizant. Dacă suferi des de infecţii urinare, bea în fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun, un pahar cu apă foarte puţin încălzită, îndulcită cu 1 linguriţă de miere. În cazul rănilor uşoare, curăţă zona cu o soluţie dezinfectantă şi aplică pe pielea curată un strat subţire de miere. Repetă tratamentul până la vindecarea rănii.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro