Secretul clătitelor care nu se lipesc. Ingredientul pe care-l folosesc marii patiseri
Poate aţi păţit să vi se lipească clătitele de tigaie. Există un ingredient secret pe care puţine reţete de clătite îl menţionează şi care trebuie adăugat în compoziţie, iar în acest fel acestea nu se vor mai lipi niciodată.
Este vorba despre 6 linguri amidon de cartofi care se adaugă în compoziţia clasică de clătite. Mai ai nevoie de 500 ml lapte, 250 făină, 3 ouă, 2 linguri zahăr, 250 ml apă minerală carbogazificată şi 1/2 linguriţă de sare
Se amestecă toate ingredientele de mai sus. Apoi, aluatul se lasă să se odihnească între 30 de minute şi o oră ca să fie mai elastic.
Poţi folosi o tigaie antiaderentă, ca să fii sigur că nu se va lipi nimic de fundul tigăii, sau una normală, în care să pui înainte de fiecare clătită câte un strop de ulei.