Top 5 coji de legume şi fructe vindecătoare

mere jpeg

Cojile de legume şi fructe sunt aruncate, deşi ar putea fi folosite ca remedii pentru o serie largă de afecţiuni, dacă sunt spălate bine şi ţinute o vreme în apă cu bicarbonat. Cele de ceapă sunt ideale pentru vopsirea ouălor de Paşte, dar şi pentru tratarea unor afecţiuni diverse.

Cojile de ceapă alungă durerile de cap

În popor, cojile de ceapă erau folosite ca vopsea naturală pentru ouăle de Paşte şi pentru lână. Acestea se fierbeau cu oţet, iar în soluţia obţinută se înmuiau ouăle sau ţesăturile pentru a le conferi o culoare roşcată, roşie sau maronie, în funcţie de cât timp erau ţinute.

Infuzia din coji de ceapă are şi virtuţi terapeutice, având printre altele proprietăţi tonice, diuretice, antimicrobiene şi antispasmotice.

Pentru a calma crampele musculare şi pentru a ameliora neplăcutele dureri de cap este bine să apelezi la ceaiul din coji de ceapă. Zilnic se bea un ceai preparat dintr-o linguriţă de coji de ceapă, care se infuzează timp de 10 minute, în 200 ml de apă fierbinte.

Jumătate de pahar se bea la ora 18, restul la ora 21. Tratamentul poate fi de lungă durată, uneori efectul apare la 3 luni după consumul zilnic, iar cura nu se întrerupe.

Cojile de cartofi te scapă de sinuzită

Cojile de cartofi sunt bogate în minerale precum potasiul, iar ţie îţi fac bine dacă ai dureri reumatice sau hipertensiune. Spală bine cinci cartofi, până nu mai rămâne nicio urmă de pământ, curăţă-i şi fierbe coaja în jumătate de litru de apă, timp de 20 de minute. Strecoară, lasă să se răcească şi bea acest decoct de două-trei ori pe zi, într-o cură de 2 luni.

Cojile de cartofi sunt bune şi dacă ai sinuzită. Fierbe cojile de la patru cartofi într-un litru de apă şi fă băi de abur o dată pe zi, timp de trei zile. Dacă ai afte bucale, clăteşte-ţi gura cu decoct de coji de cartofi, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, câte cinci minute.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro