Trucul care te învață cum să păstrezi bananele proaspete timp de 15 zile

Cum putem păstra bananele proaspete timp de 15 zile? Ei bine, este o întrebare la care multă lume și-ar dori răspunsul, mai ales că celebrele fructe exotice se degradează după doar 2-3 zile. Unde mai punem că dacă temperaturile sunt ridicate în încăpere, bananele se pot strica și mai repede te atât. Dar, totuși, cum punte păstra bananele proaspete timp de 15 zile? Haideți să vă dăm și vouă pontul.

Cum să menținem sănătatea bananelor?
Cum să menținem sănătatea bananelor?

Citește și: Nu mai arunca bananele prea coapte! Iată ce poți face din ele

Cum putem păstra bananele proaspete timp de 15 zile?

Cum putem depozita bananele? Cum să facem să menținem bananele cât mai proaspete, să nu se facă negre și să se strice? Putem pune banenele în frigider? Iată că ne răspunde și cineva la întrebări. 

De ce este atât de greu să depozităm bananele? Nici bine nu le cumpărăm de la magazin, că bananele capătă o culoare negricioasă, iar în doar câteva zile se și strică. Uneori chiar două. Sunt moi, pre dulci și nu mai sunt la fel de gustoase.

Un deliciu: Desert chinezesc: banane prăjite

Dacă punem bananele în frigider, coaja se va face neagră instant. Este adevărat, însă, că nu se vor strica la fel de repede, însă nu ar fi cea mai bună soluție. Cel puțin nu cu bananele puse în frigider pur și simplu.

Cei de la Kitchen Tips Online au făcut mai multe teste, experimente, tocmai pentru a descoperi cea mai bună metodă de conservare a bananelor. După ce au testat mai multe variante, așa că au găsit-o pe cea câștigătoare.

Trebuie să o încerci: Budincă de avocado şi banane

Trucul care te ajută să menții bananele proaspete timp de 15 zile

În clipul postat pe Youtube observăm cum o ciorchină cu banane a fost ținută într-o caserolă cu niște bile albastre, iar altă ciorchină a fost ținută pe masa din bucătărie pur și simplu într-un castron.

Surprinzător este că bananele din caserolă arătau la fel de proaspete chiar și în ziua 8, în timp ce bananele lăsate în bucătărie s-au făcut negre, moi și s-au stricat.  Din ziua 8, bananele din caserolă au fost mutate în frigider și au rezistat până la 15 zile.

Super bună: Ruladă cu ciocolată şi banane, fără coacere

Care este secretul bananelor proaspete: este ieftin și simplu!

Ei bine, bilelele albastre din interiorul caserolei conțin absorbanţi de etilenă, care sunt utilizați, în mod general, pentru a prelungi perioada de valabilitate a fructelor climatice, cum ar fi merele, kiwi, caisele, bananele, mango, castraveții, roșiile și avocado. Chiar și legume precum morcovii, cartofii și sparanghelul.

Și pentru părinți, și pentru pitici: Budincă rece cu banane şi fulgi de ovăz

Aceste bile pentru menținerea prospețimii în frigider le găsiți peste tot, la prețuri rezonabile. Trebuie să ții cont doar de faptul că pliculețul din interiorul bilei este necesar să fie schimbat o dată la 60 de zile.