Nu mai arunca bananele prea coapte! Iată ce poți face din ele

De câte ori ai uitat în cămară banane care s-au înnegrit și s-au înmuiat? Asta nu înseamnă că nu mai pot fi consumate. Fructul este delicios și poate fi folosit în multe deserturi, pe care le îndulcește natural.

banana bread shutterstock 1727806357 jpg

Checul cu banane (Banana bread) e un desert delicios FOTOGRAFII Shutterstock

Le poți pasa și adăuga în cereale la micul dejun, în piureurile pentru diversificare din meniul bebelușilor, le poți chiar congela și folosi ulterior. Îți propunem aceste 3 rețete în care bananele sunt vedeta.

Parfumate și dulci, bananele oferă un plus de savoare oricărui desert. Nu ezita să încerci cele trei propuneri ale noastre.

Banana bread (Chec cu banane)

Ingrediente

3 banane bine coapte

3 ouă

100 g zahăr

200 g făină

70 g unt

100 ml lapte bătut

50 g nuci măcinate

10 g praf de copt

1 praf de sare

Preîncălzeşti cuptorul la 170 °C. Combini într-un vas făina, praful de copt, nucile măcinate şi sarea. Pasezi într-un castron, 2 banane, cu o furculiţă. Adaugi ouăle întregi, laptele bătut, zahărul şi mixezi cu un mixer. Torni untul topit și răcit, amesteci, apoi încorporezi ingredientele uscate, amestecând uşor, cu o spatulă.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de chec. Torni aluatul în tavă, îl nivelezi, iar deasupra aşezi banana rămasă, tăiat pe lung, în jumătate.

Dai checul la cuptor şi îl coci aproximativ 45 de minute sau până când trece testul scobitorii. Îl scoţi din tavă şi îl laşi la răcit înainte de a-l servi.

Parfait cu banane

Ingrediente

2 banane medii, bine coapte

200 g frișcă bătută

200 g smântână fermentată (25% grăsime)

2 linguri zahăr pudră

100 g biscuiți digestivi

Mixezi biscuiții în blender și îi dai deoparte. Cureți bananele, păstrezi câteva felii pentru decor, iar restul de miez îl pasezi bine cu o furculiță. Amesteci smântâna cu frișca, adaugi zahărul pudră și împarți compoziția în 2 părți. Într-una dintre ele încorporezi piureul de banane.

Așezi în fiecare pahar un strat de biscuiți, unul de cremă cu banane, încă un strat de biscuiți și închei cu un strat de cremă cu smântână. Așezi feliile de banane păstrate și decorezi desertul după imaginație.

Băutură cu banane (Banana milkshake)

Ingrediente

1 banană mare, foarte bine coaptă

300 ml lapte

100 g înghețată de vanilie

Descojești banana, o tai felii și o pui într-un blender. Torni laptele și mixezi la viteză mare până ce obții o compoziție fină. Adaugi înghețata și mai mixezi 15-20 de secunde.

Torni băutura în pahare și o decorezi cu felii de banană, fulgi de ciocolată etc.

Citește și Budincă de chia cu banane