Trucuri care menţin alimentele proaspete mai mult timp: cum trebuie împachetată carnea înainte să fie pusă la congelator şi detaliul care păstrează roşiile zemoase
Nu de puţine ori ajungem să aruncăm mâncarea şi pentru că nu acordăm mai multă atenţie felului în care depozităm alimentele pe care le cumpărăm. Cele mai multe trucuri care ne ajută să economisim bani, până la urmă, nu sunt deloc dificile, ci necesită doar un plus de atenţie din partea noastră.
În perioada aceasta salatele ar trebui să facă parte din dieta noastră zilnică, însă frunzele de salată sunt gustoase atâta timp cât nu se ofilesc şi nu prind un iz stătut. De aceea, este necesar ca frunzele să fie desprinse de pe căpăţână şi spălate bine cu apă rece. Apoi să eliminăm cât se poate de bine apa din salata spălată, pentru că umzeala în exces grăbeşte procesul de ofilire şi de putrezire. Puteţi folosi inclusiv prosoape din hârtie pentru ca apa să fie absorbită mai bine Frunzele uscate, întregi, se pun într-o pungă de plastic sigilată, apoi se depozitează în frigider, în cutia pentru legume şi zarzavat.