Porc Dong Po: cum să găteşti deliciosul preparat chinezesc
Ingrediente porc Dong Po
- 800 g piept de porc cu şorici, fără os
- 5 căţei de usturoi, tocaţi
- 100 g ceapă tăiată fin
- 2 cm ghimbir proaspăt
- 100 g zahăr brun
- 20 ml sos de soia
- 100 ml vin de orez
- 1 ardei iute, roşu
- sare, după gust
- piper, după gust
- 2 linguri ulei
- 100 ml apă
- ceapă verde, pentru ornat
Porc Dong Po: mod de preparare
Căleşti în ulei ceapa, usturoiul, ardeiul tocat, ghimbirul curăţat şi dat prin răzătoare, 3-4 minute. Pui carnea de porc tăiată cuburi, 100 ml apă, adaugi vinul de orez, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă înnăbuşit 15 minute.
Între timp, topeşti zahărul până devine un caramel auriu, apoi îl adaugi peste carne, în oală. Pui sosul de soia, condimentezi cu sare şi piper şi laşi totul pe foc, fără capac, amestecând ocazional, 20 de minute, până când sosul de caramel scade, iar carnea este fragedă şi poate fi pătrunsă foarte uşor cu furculiţa.
Ornezi cu ceapă verde, tăiată fin, şi serveşti alături de orez fiert, simplu, decorat cu felii de ardei iute.
FOTO: Profimedia
Citeşte si