Dintr-un aluat fraged, poţi reuşi o minunăţie de desert, aşa cum este şi reţeta următoare: prăjitură bună cu cremă şi gem de zmeură!

Ingrediente

Pentru aluat

  • 175 g făină
  • 50 g untură
  • 1 ou 
  • 75 g zahăr 
  • 1 praf de sare
  • 60-70 ml apă rece

Pentru cremă

  • 600 g brânză de vaci proaspătă, bine scursă
  • 75 g smântână dulce
  • 50 g griş
  • 200 g zahăr pudră
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 10 g coajă rasă de portocală bio
  • 60 g gem de zmeură

Mod de preparare 

Amesteci făina cu untura, cu zahărul şi cu sarea. După ce s-au omogenizat, adaugi oul şi treptat, apa rece, cât să obţii un aluat care nu se mai lipeşte de degete. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece pentru jumătate de oră.

Pentru cremă, pasezi cu un blender de mână brânza de vaci, apoi o mixezi cu smântâna, cu zahărul pudră şi cu cel vanilat. Adaugi grişul, gălbenuşurile şi coaja rasă de portocală şi omogenizezi.

Scoţi aluatul din frigider, îl întinzi într-o foaie subţire şi-l aşezi într-o tavă rotundă, cu inel detaşabil. Torni deasupra crema de brânză şi o nivelezi, apoi pui gemul de zmeură din loc în loc. O dai la cuptor, încălzit în prealabil, la 150 °C, 50-55 de minute, până când prăjitura se rumeneşte uşor. Decorezi după imaginaţie.

Poftă bună!

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Tort cupolă

Loading...