Pentru a fi pufoase şi fine, prăjiturile nu trebuie preparate neapărat cu ulei sau cu unt. Încearcă această prăjitură şi nu o să-ţi pară rău!

Ingrediente

Pentru blat
400 g făină
8 gălbenuşuri
400 g zahăr pudră
12 linguri apă
dulceaţă de afine

Pentru bezea
8 albuşuri
200 g zahăr

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Pe acestea din urmă le păstrezi pentru bezea. Baţi gălbenuşurile cu apa, turnată în fir subţire, până devin o spumă, adaugi zahărul în ploaie, amestecând încontinuu, apoi adaugi făina şi o încorporezi bine. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins 20 de minute. Scoţi tava, ungi prăjitura cu dulceaţă şi torni peste ea bezeaua făcută din albuşurile bătute spumă tare cu zahărul. Ţii la cuptor până când se rumeneşte bezeaua.

Loading...