Îi mulţumim cititoarei noastre fidele, Anişoara Ursan din Cernavodă, pentru această delicioasă reţetă de prăjitură cu blat de pesmet, prune şi perle de tapioca.

Ingrediente necesare:

- trei ouă

- 75 de grame de zahăr

- 100 de grame de pesment

- 50 de grame de făină

- o linguriţă de praf de copt

- un praf de sare

- un praf de scorţişoară

- 150 grame de zahăr

- patru linguri de dulceaţă de coacăze

- 75 de grame de perle de tapioca

- 50 de grame de unt

- 400 de grame de prune lunguieţe fără sâmburi

- un praf de scorţişoară

- 200 de ml de apă

 

Mod de preparare:

Se diluează dulceaţa de coacăze cu 200 ml de apă şi se pune la fiert. La primul clocot adăugăm perluţele de tapioca, iar apoi se reduce flacăra şi se lasă să fiarbă amestecând din când în când,până scade sucul şi perlele sunt transparente. Se opreşte focul când nu mai este sirop în vas.

Într-un vas mic se pun la topit 50 gr de unt, iar apoi se adaugă 150 grame de zahăr şi se lasă să se formeze un sirop gros. Adaugă apoi prunele spălate, scurse şi rupte în jumătăţi, amestecă circa10 minute la foc domol, iar apoi toarnă şi amestecul de tapioca cu un praf de scorţişoară. Acest caramel cu prune se toarnă în formă de tort cu inel detaşabil cu diametrul de 22 cm.

Ulterior se bat cele trei albuşuri cu un praf de sare şi 75 de gr de zahăr ,până se întăresc. Apoi se încorporează gălbenuşurile zdrobite, pesmetul amestecat bine cu făină şi o linguriţă de praf de copt şi un praf de scorţişoară..Acest amestec omogem se toarnă în forma de tort în care sunt prunele şi  se dă la cuptorul preîncălzit cinci minute la foc iute şi încă 10-12 la foc moderat.

Lasă prăjitura la răcit în cuptorul întredeschis, iar apoi răstoarn-o şi porţionează.Este delicioasă, iar caramelul cu prune îşi lasă un suc delicios ce va fi absorbit de blat ieşind o prăjitură cu textură pufoasă,uşor dulce-sărată cu un gust acrişor de prune parfumate cu scorţişoară.

Loading...