Dacă îţi palce turta dulce, atunci vei adora această prăjitură cu cacao şi ghimbir.

Pentru blat
1 ½ pahar făină  1 praf cardamom
4 linguri pudră de cacao
200 g unt  2 linguri praf de ghimbir
200 g stafide  ¾ pahar zahăr brun
1 linguriţă praf de copt 150 ml smântână pentru frişcă
5 ouă
Pentru glazura de ciocolată
200 g ciocolată neagră
200 ml smântână pentru frişcă
Pentru decor
fulgi de migdale

Cum se prepară prăjitura cu ghimbir şi cacao

Amesteci făina cu pudra de cacao, ghimbirul, praful de copt şi cardamomul. Mixezi ouăle cu zahărul, apoi adaugi smântâna pentru frişcă şi untul topit. Torni compoziţia peste făină. Amesteci bine, apoi adaugi stafidele. Aşezi aluatul într-o tavă tapetată şi-l coci 45 de minute, la 180 °C. Îl laşi la răcit.
Între timp, pregăteşti glazura. Pui pe foc smântâna pentru frişcă, iar când începe să dea în clocot, o dai deoparte şi adaugi ciocolata. O laşi să se topească şi, când glazura s-a răcit, o torni peste prăjitură, apoi o decorezi cu fulgi de migdale.

Loading...