Un alt fel de cheesecake pentru cei care iubesc deserturile rafinate, prăjitura cu cremă de brânză este absolut delicioasă.

Ingrediente pentru prăjitură cu cremă de brânză (1 tavă)

Pentru blat
300 g biscuiţi fărâmicioşi
100 g unt

Pentru cremă
1 kg brânză vaci, bine scursă
300 g zahăr
5 ouă
50 g făină
1 fiolă esenţă de vanilie
1 vârf de cuţit de sare

Pentru decor
100 g ciocolată

Mod de preparare prăjitură cu cremă de brânză

Dai biscuiţii prin blender până devin nisipoşi. Topeşti untul şi-l amesteci cu biscuiţii până se înmoaie. Pui compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi o apeşi cu degetele. O dai la cuptorul preîncălzit pentru 10 minte, apoi o laşi la răcorit.

Pentru cremă, mixezi brânza cu zahărul, sarea şi esenţa de vanilie aproximativ 2 minute, până se omogenizează. Adaugi treptat ouăle, amestecând continuu. Ulterior torni făina cernută în ploaie şi amesteci din nou. Torni crema peste crusta de biscuiţi şi dai tava la cuptor pentru 50-60 de minute. Când prăjitura s-a răcit, presari ciocolată rasă.

Loading...