Această reţetă de prăjitură cu mere vine de la Octavian Florin Rada din Oradea. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]

Ingrediente:

Pentru aluat

500 g făină

100 g zahăr

4 linguri untură de porc

2 ouă

3 linguri smântână

½ plic praf de copt dizolvat în puţină zeamă de lămâie

Pentru umplutură

1-1,5 kg mere

1 linguriţă scorţişoară

2 plicuri zahăr vanilat

4 linguri zahăr

1 esenţă de rom, opţional

2 linguri griş

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untura, apoi adaugi celelalte ingrediente pentru aluat. Frămânţi aluatul până devine uşor de întins. Dacă este nevoie, mai poţi adăuga puţină făină. Îl întinzi în două foi.

Cureţi merele, le dai prin răzătoare şi le căleşti cu zahărul până scade zeama, apoi adaugi pe rând scorţişoara, zahărul vanilat, esenţă de rom, dacă vrei şi grişul.

Aşezi o foaie într-o tavă dreptunghiulară, întinzi umplutura, apoi pui a doua foaie. Dai prăjitura la cuptorul încins 35-40 de minute. O laşi la răcit şi o serveşti presărată cu zahăr pudră.

Loading...
Evaluează articolul