Desertul este aşteptat de cei mici şi cei mari în aceeaşi măsură. Una dintre variantele cu care nu poţi da greş este aceasta.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat
500 g făină
200 g unt
150 g zahăr
1 pliculeţ praf de copt
3 gălbenuşuri
200 g iaurt

Pentru umplutură
200 g făină
150 g zahăr
1 pliculeţ praf de copt
200 g nuci măcinate
200 g unt
200 ml lapte
3 albuşuri

Mod de preparare

Amesteci untul cu făina, zahărul şi praful de copt stins cu puţin oţet. Adaugi gălbenuşurile bătute cu iaurt. Omogenizezi totul şi frămânţi bine aluatul obţinut, apoi îl împarţi în două şi-l pui deoparte.

Între timp, pregăteşti umplutura, amestecând făina cu zahărul, praful de copt stins şi nuca măcinată, în prealabil. Combini untul topit cu laptele călduţ şi cu albuşurile bătute spumă, apoi le încorporezi în amestecul de ingrediente uscate. Dintr-o bucată de aluat întinzi o foaie pe care o aşezi într-o tavă tapetată. Peste ea torni jumătate din compoziţia cu nucă. Întinzi şi cea de-a doua foaie, pe care o potriveşti în tavă. Torni umplutura rămasă. Dai prăjitura la cuptor 40 de minute sau până când trece testul scobitorii.

foto: profimedia

Loading...