Mulţumim Iuliana Lako, din Cenad, judeţul Timiş, pentru minunata reţetă pe care ne-a trimis-o la adresa redacţiei. Prăjitura cu nucă şi mere este desertul ideal de weekend, atunci când merităm cu toţii puţin răsfăţ.

Ingrediente pentru prăjtură cu nucă şi mere:

Pentru foi

300 g făină

200 g unt

2 gălbenuşuri

1 lingură apă

2 linguri rom

1⁄2 pliculeţ praf de copt

50 g zahăr pudră

Pentru umplutură
6 ouă

200 g zahăr pudră

2 linguri cacao

4 linguri pesmet

300 g nucă măcinată

6 mere mari rase

1 pliculeţ praf de copt

 

Mod de preparare: Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt şi cu zahărul pudră. Faci o gropiţă în mijlocul făinii, adaugi untul făcut cubuleţe, gălbenuşurile, romul şi apa. Frămânţi aluatul, apoi îl împarţi în două bucăţi egale.

Pentru umplutură, separi gălbenuşurile de albuşuri, freci gălbenuşurile cu zahărul şi încorporezi merele nestoarse, nuca amestecată, în prealabil, cu praful de copt şi cacaua. Baţi albuşurile spumă şi le omogenizezi în compoziţie împreună cu pesmetul.

Întinzi o foaie subţire din aluat, o aşezi într-o tavă tapetată cu diametrul de 30x40 cm. Răstorni peste ea umplutura, o nivelezi şi o acoperi cu a doua foaie de aluat întinsă. O înţepi din loc în loc şi dai tava la cuptorul preîncălzit, la 170 °C, 40 de minute. O laşi la răcit şi o poţi felia.

 

Loading...