Dacă ai chef de ceva dulce şi nu ştii ce să găteşti încearcă prăjitura cu prune şi aluat sfărâmicios. Se prepară rapid şi e delicioasă

Ingrediente necesare pentru blat

  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 200 g zahăr
  • 500 g prune
  • 1 plic zahăr vanilat

Combini făina cu zahărul tos, cu cel vanilat şi cu sarea. Adaugi untul rece, puţin câte puţin, până când aluatul capătă un aspect sfărâmicios. Încorporezi oul şi frămânţi până se omogenizează. Pui trei sferturi din aluat într-o tavă rotundă tapetată, îl întinzi şi-l dai la cuptor 10 minute. Dai restul de aluat la rece.

Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le tai bucăţi. Le întinzi peste aluatul din tavă şi presari aluatul rămas sfărâmat sau dat prin răzătoare.

Dai din nou tava la cuptor până când se rumeneşte uşor pe margini prăjitura.

Loading...