Vişinele conservate din vişinată şi ciocolata amăruie sunt o combinaţie perfectă pentru un desert “decadent” de weekend. Încearcă această prăjitură şi cu siguranţă o vei pregăti frecvent.


  • Pregătire:30
  • Porții:6
  • Gătire:1h
  • Timp total:1h30
  • Categorie:desert, prajitura
Ingrediente

Pentru aluat

250 5 făină

150 g zahăr pudră

4 ouă

175 g unt

2 linguri cacao

2 linguriţe praf de copt

250-300 g vişine din vişinată

Pentru cremă

2 căni lapte

1 1/2 plicuri praf budincă de vanilie

200 g unt

150 g zahăr pudră

1 esenţă de rom

Pentru decor

200 g ciocolată amăruie pentru glazură

5 linguri ulei pentru glazură

50 g ciocolată neagră rasă

cireşe confiate pentru decor

Mod de preparare

Cerni făina cu praful de copt, adaugi untul topit, zahărul pudră şi amesteci. Adaugi ouăle şi mixezi 3-4 minute. Aşezi jumătate de aluat într-o tavă de 22×30 cm, unsă şi tapetată. În aluatul rămas pui cacaua şi amesteci bine. Torni peste aluatul alb.

Cureţi vişinele de sâmburi şi le aşezi peste aluatul cu cacao. Introduci tava în cuptorul preîncălzit şi coci, la foc potrivit, 25-30 de minute. Laşi să se răcească.

Pui laptele la fiert. Amesteci praful de budincă cu puţin lapte şi torni peste laptele fierbinte, amestecând continuu cu telul. Fierbi, la foc mic, două minute, amestecând constant, după care laşi să se răcească.

Mixezi untul cu zahărul pudră, adaugi treptat crema rece şi romul. Întinzi crema peste prăjitură şi dai la rece să se întărească. Topeşti ciocolata cu cinci linguri de ulei şi pui peste cremă. Întinzi bine şi laşi să se întărească. Porţionezi şi decorezi fiecare bucată cu ciocolată rasă şi cu cireşe confiate.

Loading...
Evaluează rețeta