Prăjitura floare de colţ

prajitura floare de colt jpeg

Poate părea la prima vedere că este vorba de o prăjitură cu multă ciocolată albă, însă este vorba de ceva mult mai delicios şi echilibrat ca şi gust. Prăjitura floare de colţ conţine două creme delicioase şi multe fructe, exact ceea ce îţi doreşti la un desert uşor.

Gustul şi savoarea sunt unice, la fel ca floarea a cărei nume îl poartă, aşa că trebuie să te bucuri din plin de ceva bun şi dulce, dar şi extrem de fin.

Ingrediente Prăjitura floare de colţ:

Pentru blat:

  • 4 linguri de făină
  • 6 ouă potrivite
  • 6 linguri de zahăr
  • 2 linguri de cacao
  • ½ linguriţă de praf de copt
  • Un praf de sare

Pentru crema I:

  • 10 linguri de zahăr
  • 4 albuşuri
  • 250 de grame de nucă de cocos

Pentru crema II:

  • 200 ml de lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 plic de budincă de vanilie sau 40 de grame de amidon şi 1 esenţă de vanilie
  • 250 de grame de unt nesărat
  • 4 linguri de zahăr

Fructe:

  • Compot de ananas, caise sau piersici
  • 300 ml de frişcă

Mod de preparare Prăjitura floare de colţ:

Pentru blat, mai întâi se separă ouăle. Apoi, gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul. Făina se cerne şi se amestecă cu cacao şi praful de copt. Separat, albuşurile se mixează până se face o spumă tare. Făina, cacao şi praful de copt se pun peste gălbenuşuri, se amestecă bine şi se adaugă treptat şi albuşurile, amestecându-se cu o paletă de sus în jos. Se lasă timp de 25 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se scoate, se lasă la răcit şi se însiropează cu siropul de la compot.

Pentru prima cremă se bat pe baie de aburi albuşurile cu zahărul până se obţine o spumă tare. Când s-a întărit, se ia de pe foc şi se omogenizează cu nuca de cocos. Se lasă la răcit complet şi se pune peste blat.

Pentru cea de-a doua cremă, gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul. Budinca de vanilie se amestecă cu laptele, apoi se toarnă peste gălbenuşuri şi se fierbe pe baie pe aburi până se îngroaşă. Între timp, fructele din compot se taie bucăţi mici şi se lasă la scurs. Untul se freacă bine spumă şi se adaugă peste crema de gălbenuşuri şi budincă. Apoi, peste cremă se pun şi fructele stoarse, se amestecă şi se întinde frumos peste prima cremă a prăjiturii.

Frişca se bate cu 2 linguri de zahăr pudră şi se întinde frumos peste crema II. Prăjitura este gata, cine doreşte, o poarte orna cu câţiva fulgi de cocos sau fulgi de ciocolată albă. Poftă bună!