Prăjitură însiropată, reţetă fără zahăr

1 shutterstock 1074341705 jpg jpeg

În cazul în care nu poţi să te bucuri de dulciuri cu zahăr sau eşti la dietă, îţi propunem o reţetă care să nu-ţi afecteze nici sănătatea şi nici silueta.

  • 500 g iaurt
  • 4 ouă
  • 500 g griş
  • 1 praf de copt
  • 100 g unt, la temperatura camerei
  • 1 praf de sare
  • 50 g îndulcitor sau după gust

Pentru însiropat

  • 500 ml lapte

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu sarea. Separat, freci gălbenuşurile cu untul moale, cu îndulcitorul şi adaugi iaurtul.

Combini grişul cu praful de copt şi le omogenizezi în compoziţie, apoi încorporezi uşor, lingură cu lingură, spuma de albuşuri. Răstorni aluatul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată şi îl dai la cuptorul încins până trece testul cu scobitoarea.

Torni laptele peste prăjitură şi o mai laşi câteva minute, apoi opreşti focul şi o ţii 5 minute în cuptor, apoi o scoţi şi o laşi la răcit. 

FOTO: Shutterstock